Nejprve si připravíme náplň do řízků. Rozškvaříme si nadrobno nakrájenou slaninu a po chvíli přidáme nadrobno nakrájený šunkový salám nebo šunku a osmahneme. Zalijeme rozšlehaným vejcem, do kterého jsme předem zamíchali nadrobno nakrájenou zelenou petrželku. Vše umícháme na pánvičce do podoby tužších smažených míchaných vajíček. Řízky naklepáme a mírně osolíme a opepříme. Máme-li řízky tenké, náplň klademe na jednu polovinu řízku a druhou polovinou řízku ji přikryjeme. Okraje masa sklepneme paličkou nebo spojíme párátkem či masovou jehlou. Máme-li připravené kotlety nebo vyšší řízky, nařízneme do nich kapsu a tu naplníme. Z uvedených surovin (sýr by měl být nastrouhaný jemně) si v hrubší misce připravíme husté těstíčko (mělo by mít asi tak hustotu jogurtu). Na pánvi si rozpálíme olej, každý řízek v těstíčku důkladně obalíme a ihned klademe na rozpálený tuk. Smažíme dozlatova po obou stranách. Nejvhodnější přílohou je bramborová kaše, ale i jinak upravené brambory. O zeleninový salát si tato úprava masa přímo říká.
Poznámka:
Toto jídlo můžeme mít připravené třeba půlden předem až do fáze před obalením řízků v těstíčku. Zbytek se dá stihnout během půlhodiny, takže tímto jídlem můžete překvapit i návštěvu, které se budete do poslední chvíle věnovat.