Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zapečené brambory se zelím a mletým mase
(cas)
recept číslo: 874
zelizap.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

750 g brambor
500 g kysaného zelí
1 cibule
500 g mletého masa
sůl
pepř
1 vejce
4 lžíce mléka
2-4 stroužky česneku
tuk na vymazání pekáče

 

Postup

Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme ještě předtím, než jsou zcela uvařené. Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem, osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme tukem (nejlépe máslem) a položíme vrstvu mletého masa. Na něj poklademe zelí a na zelí na plátky nakrájené oloupané předvařené brambory. Vrstvy můžeme střídat. Necháme zapéct v troubě asi 10 minut a potom vyjmeme, zalijeme vejcem rozmíchaným v mléce a dáme do trouby ke konečnému zapečení. Celkově zapékáme 30-40 minut.

Názory čtenárů

Zjednodušená variace na kološvárské zelí?
Eva dne 28.6.2008 12:32:01
Je to opravdu moc dobré, i můj přítel který je mlsný si to pochvaluje.
dne 28.6.2008 09:17:29
Dělám něco podobného:do mletého masa pouze cibuli, sůl,kmín, vejce a strouhanku. Múže být trocha mléka.Nedávám česnek ani majoránku. Zelí nechám chvilku vařit asi 15 minut. Pak všechno smíchám dohromady-sekanou i zelí. Oškrabu brambory a syrové krájím na kolečka. Do pekáče dávám nejdříve brambory,osolím pak vrstvu masa se zelím a zase brambory a zase osolím. Na konec všechno zaliju Tatra mlékem nebo smetanou a dám do trouby.
Jana H. dne 2.11.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".