Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřenky s hořčicí a cibulí
(cas)
recept číslo: 873
vepren.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

750 g mletého vepřového masa
2 žemle
1 velká cibule
sůl
pepř
trochu mléka (vody) na povlhčení žemlí
1 lžička sladké mleté papriky
tuk na smažení
horčice na pomazání hotových vepřenek
(cibule, kyselá okurka)


 

Postup

Žemle nakrájíme na kousky a povlažíme mlékem nebo vodou. Potom je přidáme k mletému masu stejně jako jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř a papriku. Vše promícháme, nejlépe rukama. Podle potřeby můžeme přidat trochu mléka, když je směs příliš tuhá nebo strouhanky, pokud je příliš řídká. Z takto připravené hmoty tvarujeme malé oválné karbanátky a pečeme je na rozpáleném tuku (případně bez tuku na roštu). Hotové vepřenky potíráme hořčicí a posypeme nakrájenou cibulí či nakrájenou kyselou okurku. Každou vepřenku položíme na plátek veky a podáváme.
Poznámka: Je to poměrně rychlé a vhodné jako večeře.

Názory čtenárů

velice ale velice dobré
dne 3.1.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".