Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Roláda z krůtího masa
(vde)
recept číslo: 843
krurolo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 krůtí prso
2 nožičky klobásy (ostravská, horácká..)
3 vajíčka
50 g másla
100 g cukety ( nebo 2 kyselé okurky)
sůl
kari koření
olej

 

Postup

Krůtí prso opatrně rozřízneme tak, aby nám vznikl co největší plát a nikde jsme si neudělali zbytečné "díry". Takto vytvořený plát masa lehce naklepeme (nejlépe přes potravinářskou fólii nebo přes mikrotenový sáček). Po obou stranách ho osolíme a po vnitřní straně posypeme kari kořením. Na másle uděláme míchaná vajíčka a poklademe je na plát masa připravený na roládu . Klobásy oloupeme, rozdělíme podélně na poloviny a položíme na vajíčka. Cukety oloupeme a nakrájíme z nich hranolky a poklademe je podél klobás. Takto připravenou náplň pevně zabalíme do plátu masa a roládu převážeme. Osmahneme ji na povrchu na troše oleje a necháme ji péct v troubě. Občas kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vývarem. Asi po 40 minutách ji otočíme a pečeme dalších 30 minut. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, jednoduchým bramborovým salátem a čerstvou zeleninou. Můžeme ji podávat i studenou - s chlebem, naloženou zeleninou.
Poznámky:
Krůtí prso bývá veliké, takže můžete počítat asi s 10 - 12 porcemi. Podobně lze připravit i kuřecí roládu, kuře však musíme nejprve vykostit, což není úplně triviální. Kuřecí maso je však proti krůtímu jemnější.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".