Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kapří hranolky
(vde)
recept číslo: 828
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

2 kg kapra
sůl
3 stroužky česneku
sladká mletá paprika
hladká mouka na obalení
tuk na smažení

 

Postup

Očištěné a osušené porce kapřího masa nakrájíme na hranolky (trochu větší, než jsou ty bramborové). Česnek si oloupeme a prolisujeme, rozetřeme ho s paprikou a se solí a směsí potřeme porce kapra. Potom hranolky lehce obalíme v hladké mouce a smažíme je na rozehřátém tuku nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme samozřejmě čerstvé, s bramborem, chlebem a zeleninovým salátem.
Poznámka:
Stejným způsobem lze upravovat tzv. kapří podkovy. Rybí maso v tomto případě nekrájíte na hranolky, ale nakrájíte si tenké podkůvky. Samozřejmě pro tuto úpravu musíte mít kapra vcelku, nikoliv jednotlivé poloviny. Informace ke zpracování kapra najdete u receptu na přípravu smaženého vánočního kapra.

?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".