Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Mandlová srdíčka s čokoládovým krémem
(kni)
recept číslo: 814
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

180 g hladké mouky
140 g másla
3 vařené žloutky
90 g moučkového cukru
70 g mletých loupaných mandlí
1 lžíce rumu

Krém:
150 g másla
100 g čokolády
50 g moučkového cukru
1 lžíce rumu

moučkový a vanilinový cukr na posypání
 

Postup

Změklé máslo rozetřeme s cukrem a s jemně nastrouhanými vařenými žloutky, přidáme rum, mleté mandle a promícháme. Směs vložíme do odvážené mouky, rukama vypracujeme těsto a necháme ho krátce v chladnu odpočinout. Na pomoučené pracovní ploše ho vyválíme na plát a vykrajujeme z něj srdíčka. Pečeme je v hodně předehřáté troubě (asi 250 stupňů), jakmile začnou na okraji růžovět, vyndáme plech z trouby, sušenky z něj sesuneme na čistý vál nebo na prkénko a necháme na rovné ploše vychladnout. Vychladlá srdíčka spojujeme krémem a před podáváním je pocukrujeme. Možná obměna je u poloviny srdíček vykrojit vnitřek ještě menším srdíčkem. Čokoládový krém "vykukující" tímto otvorem je zajímavým zpestřením tohoto cukroví. V tomto případě však většinou zvolíme trochu větší vykrajovací formičku na základní tvar srdíčka.


?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".