Nejdříve si dáme ve vodní lázni rozpustit 100 g čokolády a necháme ji zchladnout. Změklou heru třeme s cukrem a s vanilkovým cukrem do pěny (cukr se musí zcela rozpustit). Potom přimícháme rozpuštěnou (ale vychladlou čokoládu) a za stálého tření přidáváme postupně i vejce. Suchary dáme do sáčku a rozdrtíme válečkem. Smícháme je nasucho s mletými mandlemi a kypřícím práškem a potom vše zamícháme do utřené hmoty. Dortovou formu vytřeme tukem a vysypeme moukou a naplníme těstem, které ve formě rovnoměrně rozetřeme. Pečeme 25 až 30 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Poté korpus zkontrolujeme vpichem špejle, zda je dobře propečený i uprostřed, vyjmeme a necháme vychladnout. Nevyndáváme ho z formy, protože ji budeme ještě potřebovat při vytváření oblohy dortu. Čerstvé mandarinky oloupeme, rozdělíme je na dílky a odstraníme z nich i bílé nitky, které by byly na povrchu dortu neestetické. Poklademe jimi povrch dortu (necháme si záležet a z rohlíčků mandarinek můžeme vytvořit zajímavé grafické obrazce). Šťávu z mandarinkového kompotu (asi 250 ml) smícháme s cukrem, likérem a želatinovou polevou a vaříme podle návodu na sáčku s polevou.. Pokud jsme použili čerstvé mandarinky, lze šťávu z kompotu nahradit mandarinkových sirupem, smíchaným napůl s vodou). Chladnoucí polevou zalijeme povrch dortu (mandarinky by neměly téměř vyčnívat) a celý dort dáme ztuhnout do chladna. Potom odstraníme dortovou formu, okraje dortu potřeme tence rybízovou zavařeninou, čokoládu nahrubo nastrouháme a kartičkou s umělé hmoty ji postupně lehce přitiskneme na svislé boky dortu.
Poznámka: Na fotografii je varianta s jahodami a šlehačkou, těsto na korpus je podle receptu.