Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí tlapky
(cas)
recept číslo: 790
kurtlap.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 kusy kuřecích prsíček
50 g másla
50 g hladké mouky
sůl
5 lžic oleje na osmažení

Nádivka:
150 g vepřového masa
hrst sušených hub
2 stroužky česneku
1 žemle
4 lžíce mléka
50 g másla
sůl
mletý pepř
drcený kmín
 

Postup

Nejdříve si připravíme nádivku. Žemli pokrájíme na kousky a svlažíme mlékem a rozpuštěným máslem. Sušené houby přelijeme horkou vodou, po chvíli vymačkáme. Maso také pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme. Všechny takto připravené suroviny pomeleme na masovém strojku, přidáme k nim sůl, mletý pepř a asi půl lžičky mletého kmínu. Promícháme. Nádivka by měla být poměrně hustá, pokud se nám zdá řídká, přidáme lžíci nebo dvě strouhanky.
Kuřecí řízky opláchneme, osušíme a nařízneme je tak, aby se daly rozklepat na co největší a nejcelistvější plátky. Často je to dost těžké, pokud se nám to příliš nepovede, budeme muset později více improvizovat při zavinování "tlapek". Maso lehce naklepeme přes mikrotenový sáček nebo přes potravinářskou fólii. Každý plátek masa po obou stranách lehce posolíme a navršíme na něj nádivku. Pokud máme jehly na závitky, pokusíme se spojit masový plátek těmito jehlami. Jinak použijeme nit a kuřecí tlapky hezky zabalíme, aby z nich nádivka při pečení nevytékala. Každý závitek lehce obalíme v hladké mouce a opečeme prudce na rozpáleném oleji. Závitky opečené po všech stranách na rozpáleném oleji přeneseme do zapékací misky, na jejímž dně je asi 1/2 cm vlažné vody, a dáme dusit do trouby. Občas kontrolujeme, zda jsou dostatečně podlité, případně je obrátíme a přelijeme výpekem. Dobu, kdy se "tlapky" pečou v troubě věnujeme přípravě přílohy (brambory, hranolky, rýže, bramborová kaše) a přípravě zeleninového salátu nebo zeleninové oblohy. Před podáváním samozřejmě odstraníme ze závitků jehly i nitě, někdo rád také závitky pokrájí na kolečka, aby dobře vynikla jejich barevně odlišná náplň.
Varianty:
Nic nebrání tomu, připravit stejné závitky z vepřového masa, ale chuťově je to o něčem jiném. Místo sušených hub lze použít čerstvé nebo i sterilované žampiony nebo třeba hlívu ústřičnou, záleží, co je pro vás dostupnější.
A napadlo Vás, jak nesmyslný název toto jídlo má???
?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".