Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí maso se švestkami a ananasem*
(vde)
recept číslo: 78
kruzaz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g kuřecích prsíček
kousek čerstvého zázvoru
4 lžíce sojové omáčky
100 g sušených švestek
1 velký pórek
200 g žampionů
100 g sojových výhonků
2 lžíce sojového oleje
300 ml instantní omáčky k pečení
4 lžíce octa
malá konzerva ananasu
2 lžičky cukru
 

Postup

Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na úzké proužky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Kuřecí maso a nastrouhaný zázvor dáme do mísy, okořeníme černým pepřem a zalijeme sojovou omáčkou. Vše dobře promícháme a necháme v chladu asi půl hodiny odležet.
Sušené vyloupané švestky namočíme asi na půl hodiny do studené vody. Pórek a žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Sójové výhonky nejspíše použijeme z konzervy - necháme z nich na sítku odkapat nálev.
Na pánvi rozpálíme olej (nemusí být nutně sojový), maso s kořením na něm prudce opečeme, vyjmeme a dáme stranou na misku. Do pánve přilejeme instantní omáčku a ocet, přidáme pórek, sójové výhonky a žampiony a na mírném ohni dusíme asi 5 minut. Do směsi vložíme opečené maso, okapané sušené švestky, kousky ananasu. Nakonec vmícháme cukr a necháme prohřát asi 3 minuty. Jako příloha je vhodná rýže.

Vzhledem k ceně použitých surovin a k charakteru jídla jde o pokrm pro slavnostnější příležitosti. Jeho výhodou však je, že je prakticky dietní, nepříliš sytý a jako chuťově výrazné koření používá čerstvý zázvor.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".