Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kapustové karbanátky
(vde)
recept číslo: 743
kapukar.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kapusta
200 g mletého masa
2 špekáčky (točený salám, uzené maso)
1 vejce
sůl
pepř
strouhaná houska
 

Postup

Kapustu spaříme v horké vodě (spařit kapustu znamená ponořit kapustové listy asi na dvě minuty do vody, která se právě začala vařit), vyjmeme a necháme okapat. Potom z ní vykrájíme silné části košťálů. Salám nebo špekáčky či uzené maso nakrájíme na větší kusy, aby se nám dobře mleto v masovém strojku. Kapustu a uzeninu na masovém strojku umeleme, do směsi přidáme mleté maso, vejce, sůl a pepř. Rukama propracujeme a ze směsi formujeme středně velké karbanátky. Povrch karbanátku obalíme ještě ve strouhané housce. Smažíme na rozpáleném oleji na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme s bramborovou kaší či bramborem. Dobré jsou i studené s chlebem.
Poznámky:
Jako u všech karbanátků, lze i u těchto dost experimentovat. Někdo nedává vůbec mleté maso, pouze uzeninu nebo maso uzené.

?

Názory čtenárů

v žádném případě do kapustových karbanátků salámy.Patří tam uz.bůček a nebo se hezky oberou uz.žebra.
gríša dne 28.10.2009 08:50:02
mňam
Markéta dne 14.9.2009 13:03:23
Špičkový žrádlo, holky. Přeji přájemný den. Jirka
Jirka dne 22.8.2009 23:48:56
Kapustové karbenátky,dělám taky ale nedávám toč.salám jsou dobré.
Milada dne 12.4.2008 18:06:25
Smčo, to nevím proč, já je dělám zrovna tak , akorát kapustu nemelu, ale posekám na drobné kousky a smíchám ostatní ingredience. Dále postupuji stejně. My je máme rádi, ale proti gustu ....
Jana H. dne 12.4.2008 12:37:44
stojí to za houby
smča dne 12.4.2008 04:37:38
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".