Kapustu spaříme v horké vodě (spařit kapustu znamená ponořit kapustové listy asi na dvě minuty do vody, která se právě začala vařit), vyjmeme a necháme okapat. Potom z ní vykrájíme silné části košťálů. Salám nebo špekáčky či uzené maso nakrájíme na větší kusy, aby se nám dobře mleto v masovém strojku. Kapustu a uzeninu na masovém strojku umeleme, do směsi přidáme mleté maso, vejce, sůl a pepř. Rukama propracujeme a ze směsi formujeme středně velké karbanátky. Povrch karbanátku obalíme ještě ve strouhané housce. Smažíme na rozpáleném oleji na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme s bramborovou kaší či bramborem. Dobré jsou i studené s chlebem.
Poznámky:
Jako u všech karbanátků, lze i u těchto dost experimentovat. Někdo nedává vůbec mleté maso, pouze uzeninu nebo maso uzené.
?