Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pivovarský tokáň
(vde)
recept číslo: 721
tokan.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g vepřového masa (kýta, ramínko)
2 cibule
5 stroužků česneku
(1 červená feferonka)
sůl
4 lžíce oleje (sádla)
3 lžíce hladké mouky
1 gulášová kostka
1 lžička sladké mleté papriky
2 dl světlého piva
1 zelená paprika (silnostěnná)
4 lžíce strouhaného sýra

 

Postup

Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme, v kastrolu rozpálíme olej (nebo sádlo) a nakrájené maso na něm po všech stranách rychle osmahneme. Maso poprášíme moukou a necháme asi půl minuty za stálého míchání zasmahnout. Gulášovou kostku rozdrobíme do hrnečku, zalijeme horkou vodou a rozpustíme. Vše přilijeme k masu a zamícháme. Osolíme, přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek a přilijeme pivo. Opět promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme, až je maso měkké. Zatím si rozkrojíme papriku, odstraníme jadérka, papriku opláchneme a nakrájíme na proužky. Obdobně si připravíme i feferonku - vypadá hezky, když je feferonka červená a paprika zelená, ale na chuť to samozřejmě nemá vliv. Obojí přidáme asi pět minut před koncem úpravy masa, promícháme a ještě chvíli povaříme. Na talíři posypeme nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. Podáváme s rýží (dobrá je i kari rýže).
Poznámky:
Při přípravě dietnější varianty vynecháme mouku a můžeme také vypustit feferonku. Zbytek piva samozřejmě spotřebujeme k jídlu, některý ze strávníků jím určitě nepohrdne.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".