Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Nakládané okurky
(zop)
recept číslo: 72
okurky.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

5 kg okurek nakládaček
2 l vody
1/2 octa
70 g soli
400g cukru
hořčičné semínko
cibule
mrkev
kopr
hřebíček
pepř
nové koření
bobkový list
 

Postup

Z vody, octa, soli, cukru a hořčičného semínka svaříme lák. Do každé sklenice dáme 2 hřebíčky, 2 pepře,2 nová koření, 1 bob.list, kolečka cibule a mrkve, něco kopru a těstně vedle sebe přímo natalčíme okurky. Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme 10 minut při 80 "C. Obdobně lze dělat i okurkové řezy, ty však stačí sterilovat pouze jen 5 minut.

Super rada:
Vyzkoušela jsem místo kartáčkování okurky vyprat v pračce na 30 stupňů a jako na vlnu, poté vymáchat. Je to super, daly se pak rovnou strkat do sklenic!

Názory čtenárů

Dříve, když nebylo možné koupit okurku celoročně, jsme si vlastní úrodu zmrazovali. Ourky jsme omyli, oloupali a nastrouhali na jemné plátky. Potom jsme je rychle narovnali do sáčku a srovnali na hezkou placičku do misky od nanukového dortu. Pomocí brčka jsme vycucli vzduch a sáček rychle uzavřeli (zakroucením). Ryhle proto, aby okurky zbytečně nepouštěly vodu.
Rozmrazovali jsme je vložené do mísy a zalité nálevem. U nás je nejoblíbenější kefír nebo podmnáslí.

vlasta dne 17.8.2006
poradte mi ako zamraziť uhorkový šalat t.j. nakrajané uhorkz na tenke koliečka dakujem
dne 11.8.2006
O tom praní v pračce bych silně pochybovala. Myslím, tže okurky musí potom vonět po pracím prášku. Podle mne není pračka nikdy úplně od prášku očištěná - zůstává např. v tom prostoru na dávkování a pod. Lepší je okurky prostě na pár hodin namočit do čisté studené vody a potom je kartáčkem dočistit.
Šárka dne 24.7.2005
Tak já peru okurky v pračce již mnoho let a nikdy mi po prášku nevoněly.Je jasné, že pračku nejdříve vypláchnu čistou vodou,aby se dostal ven zbytek vody z hadice. Dávám to jen na máchací program bez ždímání (3x to vymáchá) a okurky jsou bezvadně čisté a nejsou omlácené. Zavářím tak okolo 25 kg okurek najednou,to bych se ukartáčovala.
Šárko, nebojte se toho.
Hanka dne 24.7.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".