Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře v remosce
(HaB)
recept číslo: 717
kuremo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
sůl
sladká mletá paprika
3 lžíce oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce kořenící bylinkové směsi Kotány
2 čerstvé papriky
3 cibule
3 rajčata
1 pórek
100 g anglické slaniny
100 g šunkového salámu
1 lžíce plnotučné hořčice
 

Postup

Kuře vykostíme (nebo použijeme kuřecí prsa či kuřecí steaky v odpovídajícím množství), rozkrájíme na větší kousky, zakapeme třemi lžícemi oleje, lžící sojové omáčky, přidáme sůl, sladkou mletou papriku a kořenící směs. Promícháme a necháme chvíli odležet v chladnu. Zatím si očistíme papriky a nakrájíme je na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, také rajčata a pórek nakrájíme na kolečka. Remosku kolem celé vnitřní stěny obložíme tenkými plátky slaniny, na dno dáme šunkový salám. Remosku si rozdělíme na osminky a klademe vedle sebe do kruhu střídavě maso a zeleninu. V třech lžících vody rozmícháme hořčici a tím zakapeme maso a zeleninu v remosce. Pečeme asi 30-40 minut. Masovou směs se zeleninou podáváme na listu hlávkového salát. Jako příloha se hodí brambory, hranolky, rýže.
Poznámka:
Remosku nemám, ale recept mě zaujal, a tak jsem všechny suroviny naskládala do zaékací misky a utěsnila alobalem. Bylo to výborné a vypadalo to jako na fotografii.


Názory čtenárů

Remoska peče pouze zhora. Aspoň ta naše, kterou používám ještě po babičce...
dne 20.1.2015 12:20:06
je opravdu škoda, že u nové remosky už není ani kuchařka s recepty, ani náhradí ( nízká ) mísa a ani střed na pečení bábovky.Střed už se ani nedá sehnat, pokoušela jsem se o to :-(
Dana S. dne 20.7.2011 20:22:46
Přikláním se k panu Syrovému.Stará Remoska pekla lépe, kúrka byla více propečená a ne bledá, jako v nové Remosce.Ke staré Remosce byla přiložena malá kuchařka, spolu s náhradní mísou a středem na pečení bábovky.
Larischová dne 21.7.2009 13:59:49
Nám peče remoska málo spodem a nevíme čím to odstranit
Vítězslav Syrový dne 9.4.2009 11:13:49
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".