Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové maso s pórkem a cuketami
(vde)
recept číslo: 703
veprolac.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g vepřového masa
1 velký pórek
1 malá cuketa (100-200 g)
1 velká cibule
3 lžíce oleje
3 lžíce sojové omáčky
2 lžíce červeného vína
1 lžička soli
1 vejce
1 lžička Solamylu
 

Postup

Vepřové maso (nejlépe z kýty) pokrájíme na nudličky o délce asi 2-3 cm. Do misky rozklepneme vajíčko, trochu jej posolíme a rozšleháme vidličkou. V hrnečku rozmícháme vrchovatou lžičku Solamylu se lžící studené vody a tuto směs přilijeme k rozšlehanému vajíčku. Přidáme nakrájené maso a společně vše promícháme. Uložíme do chladna a necháme nejméně půl hodiny odležet. Zatím si očistíme všechnu zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Pórek nakrájíme na kolečka. Mladou cuketu omyjeme, rozkrojíme podélně napůl a potom nakrájíme na tenká půlkolečka. Nemáme-li k dispozici mladou cuketu, musíme ji oloupat a odstranit vnitřní část se semeny. Potom ji nakrájíme na tenké plátky. Nakonec si připravíme směs ze sojové omáčky, vína a zbývající soli. Na pánvi rozpálíme tři lžíce oleje, přidáme odleželé maso a krátce opečeme je ze všech stran. Občas promícháme, aby se nepřichytilo. Jakmile zbělí, přidáme nakrájenou cibuli a pórek, promícháme a asi po dvou minutách přidáme nakrájenou cuketu a znovu promícháme. Jakmile začíná zelenina měknout, vlijeme do směsi připravený záliv, promícháme a ještě asi 3-5 minut dusíme. Podáváme s rýží, maso můžeme ozdobit ještě nudličkami čerstvého pórku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".