Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřový guláš s fazolemi*
(cas)
recept číslo: 697
gulasf.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

150 g bílých fazolí
400 g libové vepřové plece
1 cibule
sůl
mletá sladká i pálivá paprika
olej
česnek
drcený kmín
2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
2 lžíce hladké mouky
majoránka
kousek uzeného masa
1 malá zelená paprika
bobkový list
 

Postup

Fazole přebereme, propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme několik hodin bobtnat. Pak vodu slijeme, fazole zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka (pozor, vodu nesolíme). Vepřovou plec naklepeme, nakrájíme na kostky a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, zpěníme ji na rozpáleném oleji, vmícháme mletou papriku, po zpěnění zalijeme trochou vody a uvedeme do varu. Přidáme maso, rajčatový protlak, rozetřený česnek (množství podle chuti), drcený kmín a dusíme, až maso téměř změkne. Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, dobře ji rozmícháme a dále maso dusíme do změknutí. Nakonec přidáme scezené fazole, majoránku, bobkový list a prohřejeme. Před podáváním porce posypeme nakrájenou zelenou paprikou a nudličkami uzeného masa.
Poznámky:
Místo vaření fazolí lze použít fazole sterilované. Je to sice dražší, ale uspoří to čas i práci.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".