Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Plněné cuketové soudečky*
(cas)
recept číslo: 670
sudycuk.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 větší cuketa (500-600g)
2 stroužky česneku
80 g anglické slaniny
2 cibule
2 lžíce másla
2 žampiony
2 velká rajčata
1 rohlík
mletý pepř
oregano
olej
zelená petrželka
(100 g tvrdého sýra)

 

Postup

Z cukety odstraníme oba kraje a překrájíme ji na špalíčky o výšce asi 3-4 cm. Vnitřek špalíčků vydlabeme tak, aby zůstal u slupky alespoň jeden centimetr dužiny. Získanou hmotu pokrájíme na menší kousky (semena v ní ponecháme, jsou zdravá a chutná!) a promícháme ji s prolisovaným česnekem. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme, žampiony očistíme a také nakrájíme. Na másle všechny připravené suroviny podusíme. Když žampiony měknou, přidáme na kostičky nakrájený rohlík (žemli) a opečeme. Rajčata spaříme, oloupeme, jemně nasekáme a přimícháme ke směsi, kterou ještě osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Zapékací misku vytřeme tukem a vložíme do ní připravené cuketové soudečky těsně jeden vedle druhého. Každý soudeček naplníme připravenou směsí a na povrchu trochu pokapeme olejem. Zapečeme v troubě po dobu asi 20 minut. Před podáváním posypeme zelenou petrželkou nebo můžeme také ke konci zapékání posypat hrubě nastrouhaným tvrdým sýrem.
Poznámky:
Obdobně lze plnit mladé cukety. V tomto případě je podélně rozřízneme na poloviny, vydlabeme a dále postupujeme obdobně. Rozdíl je pouze ve "tvaru" cuket.

Názory čtenárů

Dobrý nápad. Vyzkouším.
maj dne 28.8.2005
Velice dobre!
Airan dne 26.8.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".