Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rybí filé v sójové omáčce
(PHo)
recept číslo: 667
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g rybího filé
100 g cibule
3 stroužky česneku
20 ml octa
20 ml sójové omáčky
10 g cukru
40 ml citrónové šťávy
sůl
5 g chilli koření nebo 4 chilli papričky
40 g stolního oleje
 

Postup

Rybí filé naporcujeme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet v chladnu. Zatím si nakrájíme cibuli, oloupeme česnek, nakrájíme chilli papričky. Na pánvi si rozpálíme olej a porce filé v něm prudce po obou stranách opečeme. Rybu vyjmeme a na oleji osmahneme cibuli, chilli papričky a prolisovaný česnek. Když je cibule měkká, přidáme tři lžíce vody, cukr, sójovou omáčku, ocet a sůl a vše zamícháme. Rybu potom vrátíme do pánve a dusíme do měkka. Podáváme například s bramborovou kaší, ale stačí i chléb.

Poznámka: Na obrázku je praktická ukázka toho, jak se příliš tenké plátky filé při úpravě tohoto jídla rozlámou na menší kousky. Nebo je to neobratnost kuchařky? Ale i tak je to dobré. Je to taková "čína" z filé...

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".