Postup
Cuketu si oloupeme, a pokud jde o větší cuketu, vykrojíme semena (u malých cuket je ale ponecháme, protože obsahují důležité látky). Nakrájíme je na tenké plátky (asi 3 mm). Také cibuli a žampiony si oloupeme a nakrájíme na plátky. Kotlety opláchneme studenou vodou, osušíme a na okrajích každou kotletu několikrát nakrojíme v délce asi 1 cm. Lehce je naklepeme, osolíme a okořeníme pepřem a paprikou. Na rozpáleném oleji na pánvi kotlety rychle po obou stranách osmažíme a předáme je do zapékací misky, kterou jsme předtím lehce vytřeli olejem. Na kotlety navršíme tenké plátky cibule, žampionů a navrch dáme vrstvu cuketových plátků. Vrstvu zeleniny a hub mírně osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou a zakapeme olejem. Poté posypeme nastrouhanou Nivou a zapečeme v troubě asi 15 až 20 minut. Podávat lze s bramborem, rýží či chlebem, rozhodně však nezapomeneme na zeleninový salát či syrovou barevnou zeleninu na zpestření pokrmu. (a pivo).
Poznámka:
V houbové sezóně lze nahradit žampiony čerstvými hřibovitými houbami (viz na obrázku)