Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Třešňová bublanina*
(vde)
recept číslo: 629
bubla.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g másla (Hery)
200 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
4 žloutky
vanilkový cukr
citrónová kůra
ze 4 bílků sníh
500 g třešní (višní)
 

Postup

Změklé máslo, žloutky a cukr dáme do šlehače a ušleháme do pěny. V jiné nádobě si ušleháme tuhý sníh z bílků. Odvážíme si polohrubou mouku a postupně ji přidáváme střídavě se sněhem do těsta. Lehce promícháme. Opláchnuté třešně či višně necháme okapat a posypeme je asi jednou lžící hrubé mouky. S nádobou, ve které třešně máme, trochu zatřepeme, aby se třešně moukou obalily. Menší plech či větší pekáč vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jemnou strouhanou houskou. Těsto rovnoměrně rozetřeme (mělo by být vysoké asi 2 cm). Povrch poklademe poměrně hustě ovocem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů. Vychladlý moučník pocukrujeme, rozkrájíme a podáváme. Nejlepší je čerstvý.

Názory čtenárů

Zdravím taky už jí pečeme čekáme akorád na výsledek :).
Mirek dne 17.7.2015 18:31:39
Je výborná, ale příště dám méně cukru.
lenka dne 12.7.2015 10:59:17
Ahoj... přidala jsem asi půl malého kelímku bílého smetanového jogurtu. Chuť byla výborná . Peču dnes znovu.
Miki dne 7.7.2015 13:47:56
Výborné!!!! Moje první bublanina a je skvělá, snedena ješte teplá :-)
Martina dne 15.6.2015 15:21:54
Výborné!!!! Moje první bublanina a je skvělá, snedena ješte teplá :-)
Martina dne 15.6.2015 15:20:47
přidala jsem jedno vejce navíc a opatrně vmíchávala sníh. bublanina krásně naskočila :) skoro na dvojnásobek. výborný recept, děkuji
Terezie dne 18.6.2014 14:19:37
Opravdu moooooooc vyborna.
Hanca dne 16.6.2014 19:57:44
Výborný recept - snadný na přípravu a úžasná chuť! Žádný prášek do pečiva ani mléko, to by se jenom zkazilo.
svobodka dne 14.7.2013 17:56:57
Vynikající bublanina, přesně takový recept jsem hledala! Pro ty, kterým tam chybí kypřidlo, či se jim zdá těsto tuhé - nejdůležitější jsou VEJCE! Velikost "M" nestačí.. na "eSka" zapomeňte ;) nebo jich prostě dejte víc. Máslo s cukrem a žloutky je třeba vyšlehat opravdu do pěny, nestačí utřít.. a sníh z bílků musí být kompaktní a tuhý! Do žloutkového základu jsem přidávala nejprve mouku a pak sníh přibližně vždy třetinu množství. Vmíchávám pomalu, volnými pohyby stěrkou nebo špachtlí. Žádné energické pohyby! ;)) hotové těsto jsem rozetřela do dvou menších dortových forem (přibližně 2 cm vysoko), poskládala vypeckovanými třešněmi a dala péct na 200°. Jakmile povrch zrůžoví/zezlátne je upečeno (opravdu nevím, jak dlouho jsem to pekla, čas nestopuju a každá trouba je trochu jiná ;) Propečení můžeme ověřit také pomocí špejle.. Je pravda, že moučník "nevyskočí" na dvojnásobek, ale je krásně vláčný a nadýchaný. Přesně jako si pamatuju od babičky ;)
Ivana Gott. dne 3.7.2013 14:38:44
Tak jsem upekla dnes bublaninu,opravdu užasná!
aknelagent@seznam.cz dne 20.6.2012 19:25:30
odpoledne jsem ji upekla rovnou z 1 a půl dávky a je téměř snědená. Moc dobrá
kryková dne 17.6.2012 20:03:23
Zdravím,udělala jsem podle receptu,akorát jsem vypeckovala třešně a je výýýtečná,mňam doporučuji.
IVETA K. dne 9.7.2011 14:29:41
Posypala jsem to borůvkami a asi budu muset víc zasněžit cukrem, borůvky jsou kyselší.Už se mi zbíhají sliny !
Jiřina dne 7.7.2011 14:51:44
tak právě jsme s přítelkyní hodili těsto s třešněmi do trouby a už se těším na výsledek :)
PetrB dne 5.7.2011 18:09:22
Tak právě to peču jakožto vyučený pekař jsem docela zvědavý na výsledek, jelikož při přípravě se mi zdálo těst velice tuhé :-) ale nechám se překvapit :-)
Lukáš dne 24.6.2011 19:25:11
Když se sníh do těsta jen lehce vmíchá (ručně, nikoliv šlehačem), těsto je pak krásně nadýchané a prášek opravdu není potřeba. Chce to trochu praxe, dámy a pánové...
Steffi dne 4.9.2010 19:53:44
zdravím vás , tak zrovna zkoušíme tu vaší bublaninu , teda spíš přítelkyně. Jestli to bude i chutnat tak , jak to voní,tak to nebude mít chybičku :-) Pavel,Anííííí a Destíííí
Pavel dne 8.7.2010 21:59:40
bublaninu jsem dělala přesně podle receptu a je moc dobrá.Dala jsem jí do dortové formy o průměru 27cm a je tak akorát vysoká.
Čermáková dne 6.7.2010 13:46:06
bublanina super ale 2dc mleka a neni tak tuha moc dekuji za recept ale nechpu proc tady pisou lidi blbosti o bliti na to jsou jine stranky
radka dne 23.6.2010 18:15:04
Omlouvám se, ale zdraví prospěšný se píše měkké i.
vde dne 18.7.2009 19:34:05
Prášek tam rozhodně nechybí, není nutné dávat prášek do všeho, není až tak zdravý prospěšný. Zkuste s ním šetřit.
vde dne 18.7.2009 17:41:24
Prdopečky asi napochopily k čemu slouží sníh z bílků.
Hanka dne 18.7.2009 13:28:25
Na receptu se mi líbí, že je bez mléka. Neměla jsem 4 vejce, ale jen 3, tak doufám, že to bude dobré. Ubrala jsem mouky. Taky jsem neměla třešně, zato mražený červený rybíz a maliny :-) Jsem napnutá, jak toto dílo dopadne 8-)
Lenka dne 15.7.2009 12:58:44
Právě jsem ji dopekla, přidala jsem tam kypřicí prášek a trošku mléka a vypadá skvěle, příště dám dvojitou dávku, aby to vyšlo na velikej plech. Myslim, že se po ní zapráší, až přijde manžel domů:-)).
janča dne 14.7.2009 11:15:49
Ahojky holky a nechybí vám tam náhodou kypřící prášek?
Nikulita dne 12.7.2009 16:34:53
bla bla bla Denda
Denisa dne 10.7.2009 20:08:24
No tak já jsem jí teď udělala přesně podle receptu a je dobrá nemůžu si stěžovat....
Markéta dne 7.7.2009 17:34:27
Těsto sice dobré, ale bylo ho nějak extrémně málo.. pro příště budu radši všeho dávat víc - takhle to bylo šíleně tenké:(
kate dne 7.7.2009 09:47:55
hejjjj co to je??? nevim jestli mam obe ruce pravy(jsem levak) nebo je ten recept divnej. testo tuhy, a to jsem tam dal prasek do peciva. ted to chladne tak uvidim. PS: nebo to bylo tim ze nemam vahu??? ;-)
hnus fialovej dne 24.6.2009 12:41:47
Bublanina byla skvela,moje male deti ji celou snedly,budu ji pect casteji
Verca dne 22.6.2009 17:07:54
Ahoj, já jsem tento recept vyzkoušela a bublanina byla super.. bez prášku do pečiva i mléka, takže se nebojte, je vynikající.
kačka dne 21.6.2009 13:28:11
Jdu peci a moc uz se tesim...pridam radeji prdopec,at naroste! Recept i obrazek vypadaji moc dobre!Diky Martinka
Martinka dne 20.6.2009 12:32:39
Jdu peci a moc uz se tesim...pridam radeji prdopec,at naroste! Recept i obrazek vypadaji moc dobre!Diky Martinka
Martinka dne 20.6.2009 10:39:39
mě tam mimo doby pečení chybělo i trochu mléka i pr.do p.peču a doufám,že upeču
souky dne 12.6.2009 12:27:29
Ahojda, nějak příliš často se vám chce zvracet! Asi by bylo lepší zajít k lékaři, než se z toho zpovídat na těchto stránkách.
vde dne 9.6.2009 21:33:26
ble.asi budu blit.ale co takhle tu buchtu zapíjet mlíkem.:-Dsuper ne?=D
adamelakamsura dne 9.6.2009 15:09:34
Tak jsem vyhnala chlapi na strom, aby mi natrhali trochu třešní. Ještě jsem třešňovou bublaninu netvořila, tak zkouším Váš recept, jelikož se mi zdál ze všech nej...tak už se to peče, doufám, že to nespálím. Mějte se fajn a pěčte :o)
Šárka dne 7.6.2009 18:56:13
Zajímalo by mne, jako začátečníka, jak dlouho se bublanina peče. Co kdybyste to u receptů uváděli? Díky
Iveta dne 7.6.2009 12:14:32
Ahoj, správná připomínka, přidala jsem tam kypřící prášek a pak je výborná. Doporučuji. Lucie
Lucie dne 6.6.2009 22:32:49

Asi jste tam zapomnela pripsat prasek do peciva. Zkusila jsem to podle vas a bublanina mi nevykynula, takze z toho mam tenkou placku....
Verca dne 31.1.2006
Zkuste třešně vypeckovat, je to pracné, ale strávníci Vás budou vychvalovat do nebe. A nikdo si nevylomí zub. Bublanina, ale potom velmi rychle mizí!
Veronika dne 11.9.2003
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".