Z králíka připravíme porce, které osolíme a naložíme do směsi oleje, sušené bazalky, prolisovaného česneku a mletého pepře. Ponecháme v chladnu alespoň dvě hodiny. Mezitím si připravíme hrubě nasekanou cibuli, na plátky nakrájenou mrkev a na špalíčky nakrájené celerové řapíky (předem jsme je zbavili tenké blány na povrchu). Porce králíka prudce opečeme na oleji, přidáme všechnu zeleninu a také ji opečeme, zalijeme červeným vínem a pod pokličkou dusíme doměkka. V závěru přidáme zelený hrášek, prohřejeme a maso podáváme posypané sekanou čerstvou bazalkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.
Poznámka: Lze připravovat i z kuřecího masa (vyzkoušela jsem vykostěná kuřecí stehna) a chutná to také moc dobře (ovšem trochu jinak než klasické kuřecí maso).