Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na bazalce*
(vde)
recept číslo: 627
fkral.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1,5 kg králičího masa (i s kostmi)
sůl
mletý pepř
1 lžíce bazalky
2 stroužky česneku
olej
4 cibule
2 mrkve
4 natě řapíkatého celeru
300 ml červeného vína
300 g zeleného hrášku
čerstvá nať bazalky
 

Postup

Z králíka připravíme porce, které osolíme a naložíme do směsi oleje, sušené bazalky, prolisovaného česneku a mletého pepře. Ponecháme v chladnu alespoň dvě hodiny. Mezitím si připravíme hrubě nasekanou cibuli, na plátky nakrájenou mrkev a na špalíčky nakrájené celerové řapíky (předem jsme je zbavili tenké blány na povrchu). Porce králíka prudce opečeme na oleji, přidáme všechnu zeleninu a také ji opečeme, zalijeme červeným vínem a pod pokličkou dusíme doměkka. V závěru přidáme zelený hrášek, prohřejeme a maso podáváme posypané sekanou čerstvou bazalkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. Poznámka: Lze připravovat i z kuřecího masa (vyzkoušela jsem vykostěná kuřecí stehna) a chutná to také moc dobře (ovšem trochu jinak než klasické kuřecí maso).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".