Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Boršč Anita Vranov
(akr)
recept číslo: 622
borsc.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

kousek uzeného masa s kostí
kousek hovězího masa
(i zbytky drůbežího či vepřového)
celer
petržel
mrkev
cibule
čerstvá červená řepa
kysané zeli
3 lžíce kečupu
1 lžíce rajského protlaku
sladká (zakysaná) smetana
nové koření
celý pepř
sladká paprika
50 g másla
3 lžíce hladké mouky
sůl
špetka tymiánu
1 lžička podravky
několik kapek tabasca
několik kapek maggi

 

Postup

Na každý boršč, a tento zvláště, je potřeba velké množství surovin. Jeho příprava je dost pracná, takže se vyplatí připravit alespoň pět litrů této vydatné polévky. Nikdy ho totiž není dost a nejvíce chutná až v době, kdy se dojídají poslední kapky.
Základem boršče je dobrý masový vývar, na který použijeme uzené maso s kostmi (např. uzená žebra) a kousek hovězího masa (přední, zadní). Můžeme použít i kousek drůbežího či vepřového masa. Maso vložíme do studené vody, osolíme a pomalu vaříme asi 3 hodiny. Jakmile je vývar hotov, maso z vývaru vyjmeme a dáme stranou. Připravíme si světlou jíšku z másla a hladké mouky. Na pánvi zpěníme cibulku na másle a přidáme mletou papriku, zamícháme. Přidáme jíšku, kečup a rajský protlak, kysané zelí a zalijeme vývarem. Dále přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a vše dobře povaříme. Na závěr vsypeme oloupanou a na hrubém struhadle nakrájenou čerstvou červenou řepu (v nouzi lze použít i nakládanou), na kostičky nakrájené maso, přilijeme smetanu a okořeníme Podravkou, Tabascem a polévkovým kořením Magi. Boršč podáváme jako samostatné jídlo, pro velké hladovce můžeme přiložit i pár krajíců čerstvého chleba.

Názory čtenárů

robím boršč úplne inak,do pravého ruského boršču nejde ani zápražka ani údené mäso,ale vraví sa,že každá oblasť ho robí inak,základom je niekoľko druhov mäsa...
m.b. dne 8.8.2011 10:10:02
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".