Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Játra s jablky a cibulí
(cas)
recept číslo: 594
jabjat.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

4 cibule
2 velká jablka
4 plátky jater (telecí, vepřová)
2 lžíce hladké mouky
5 lžic oleje
40 g másla
sůl
pepř
 

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Také jablka oloupeme, rozkrojíme je v polovině, odstraníme jádřince a potom dužinu pokrájíme na kolečka široká asi 1 cm a s otvorem uprostřed. Játra omyjeme, osušíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozpálíme olej a opečeme na ní kolečka cibule. V další pánvi si rozpustíme másle a opečeme na něm jablka. Cibuli i jablka vyndáme z pánve, dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a udržujeme v teple. Zbylé máslo smícháme s olejem, zahřejeme a opečeme na něm játra obalená v mouce (po každé straně opékáme asi 3 minuty). Teprve když jsou játra hotová, tak je osolíme a opepříme (kdybychom je osolili dopředu, játra by ztvrdla!). Podáváme je ozdobená plátky jablek a kolečky osmažené cibule.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".