Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Koprová omáčka
(cas)
recept číslo: 591
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 cibule
100 ml masového vývaru
2 lžíce hladké mouky
sůl
špetka cukru krupice
1 lžíce bylinkového octa
1 lžíce nízkotučného jogurtu
200 ml nízkotučného mléka
2 lžíce kvalitního oleje
hrst čerstvého nebo mraženého kopru
 

Postup

Na oleji zpěníme cibulku, zasypeme hladkou moukou, trochu opražíme a pomalu přilijeme studený vývar. Rozmícháme. Potom přidáme za stálého míchání mléko. Necháme chvíli povařit, vmícháme ocet, jogurt a kopr, osolíme a podle chuti přisladíme. Podáváme s vařeným libovým hovězím masem či s vajíčkem vařeným natvrdo a s houskovým knedlíkem. Trochu jiná příprava (autor Maj): Na másle zpěním mouku-hladkou, nechám mírně ztmavnout, zaliju mlékem a udělám bešamel, ten opětně mlékem rozředím, osolím a nechám provařit cca 2 minuty, míchám, aby se nepřipálilo, pak přidám nasekaný kopr, citronovou šťávu, kysanou smetanu a dle potřeby cukr, dělám sladkokyselou, zjemňuji troškou šlehačky -nemusí být.

Názory čtenárů

Nejsem zas az takovy zacatecnik,ale snad ty recepty by pochopil kazdy,nebo,ne?Je to dostacujici si myslim,ja osobne bych to i zestrucnila,neco je az moc do detailu.
Monina dne 16.1.2009 11:16:30
Tak to jste jeste nečetly milé dámy ekuchařku. Je ze všech nejlepší a máte u ni i video. Fakt super, vřele doporučuji
Maja dne 26.11.2008 00:01:34
Moje koprovka:
na másle zpěním mouku-hladkou, nechám mírně ztmavnout, zaleju mlékem a udělám bešamel, ten opětně mlékem rozředím, osolím a nechám provařit cca 2 minuty, míchám, aby se nepřipálilo, pak přidám nasekaný kopr, citronovou šťávu, kysanou smetanu a dle potřeby cukr, dělám sladkokyselou, zjemňuji troškou šlehačky-nemusí být.
Maj dne 7.3.2006
Jakou čočku bys tu chtěla? Nakyselo, polévku nebo jakou? Můžu nějak poradit?
dne 3.3.2006
Pro pí. Hladíkovou. Asi jste to přehlédla, ale kopr je uveden v postupu...spolu s mlékem, jogurtem atd. Jsem také začátečník a jen na Hospodyňce najdu tyhle základní recepty. Ještě mi tu chybí čočka :-)
Eskarina dne 16.8.2005
pro můrku:
tak už laskavě odjeď na svýho labužníka a neotravuj tady.... na tvoje trapný a únavný "rady" není nikdo zvědavý
ádi dne 28.5.2004
A tohle prostě JE nejlepší kuchařka na netu... s tím nic nenaděláš.... :-)
ádi dne 28.5.2004
Pozdrav marie jakl.
Nejlepší stránka na recepty je www.labuznik.com.To je asi moje nejlepší rada zdejším kuchařkám.
Pozdrav i České hospodyňce.
můrka dne 27.5.2004
jo, jo, je tu dost chyb a pitomin.
můrka dne 26.5.2004
Vzkaz pro glosátora "můrku":
Prosím o věcné připomínky a zkušenosti, které mohou ostatním pomoci!!
Česká hospodyňka dne 26.5.2004
pozdrav murce,
nevim kdo tady pise nejvic pitomin.
Kritizovat a nicit dobrou vec "anonymne" je velice lehke a zbabele.
Ceska hospodynka je doposavat ta nejlepsi stranka,kterou jsem nasla a dik za ni.



marie jakl dne 26.5.2004
V přehledu surovin se kopr vyskytuje 2x, ale v postupu není uveden. Kuchař se tomu pousměje, ale začátečníka to může vyvést z míry.
Hladikova dne 3.5.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".