Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Koláče s rebarborou
(cas)
recept číslo: 584
rebakol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
125 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
1/2 lžičky skořice
250 g rozpuštěného tuku (másla)

Obloha:
1 kg rebarbory
1 citrón
100 g másla
3 vejce
500 g měkkého tvarohu
1 balíček vanilkového pudinku

 

Postup

Nejdříve si oloupeme řapíky rebarbory (reveně) a nakrájíme na kousky asi 1-2 cm dlouhé. Potom si dáme rozpustit máslo a necháme ho zchladnout. Do mísy si připravíme suroviny na těsto - máslo přidáme vlahé. Rukama zpracujeme drobenku, dvě třetiny jejího množství nasypeme na vymaštěný plech a lehce přimáčkneme. Dáme péci do trouby vyhřáté asi na 190 stupňů a pečeme asi 15 minut.
Citron důkladně omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru. Tu smícháme se změklým máslem a moučkovým cukrem a třeme. Postupně zapracujeme vejce a potom tvaroh, ve kterém jsme rozšlehali pudinkový prášek. Tvarohovou směsí potřeme rovnoměrně upečené těsto, poklademe nakrájenou rebarborou a posypeme zbytkem drobenky. Opravdu lehounce drobenku na povrchu přitlačíme (při konzumaci koláče nebude tolik padat). Dáme péci do trouby vyhřáté na 175 stupňů a při této teplotě pečeme v troubě dalších 45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout, potom teprve krájíme.

Názory čtenárů

u oblohy chybí množství cukru tak asi podle chuti
tozava dne 22.5.2009 15:57:29
uz dlouho jsem hledala tento recept diky

marie dne 10.7.2007
tady ta stránka je bezva a rebarborovou buchtu miluju
dominika dne 9.7.2007
hnus

lili dne 9.7.2007
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".