Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kořeněná rýže
(ame)
recept číslo: 560
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 lžíce másla
2 rozdrcené stroužky česneku
2 menší mrkve nakrájené na kostičky
1 šálek rýže
2 šálky vody
1 lžička soli
1 lžička strouhané citrónové kůry
špetka strouhaného hřebíčku
špetka strouhaného muškátového oříšku
 

Postup

V kastrolu rozehřejeme máslo na středně silném ohni, přidáme česnek, mrkev a za občasného míchání opékáme asi 2 minuty. Potom přidáme propláchnutou, okapanou rýži a mícháme, až se všechno obalí tukem. Zalijeme vodou, přidáme sůl, citrónovou kůru a koření. Přivedeme do varu. Potom kastrol přikryjeme a na velmi mírném ohni necháme pokrm dusit až rýže změkne a veškerá tekutina se vstřebá (asi 20 minut). Hotovou rýži podáváme horkou, nejlépe jako přílohu k vepřovému nebo jehněčímu masu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".