Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sekaná se zakysanou smetanou
(vde)
recept číslo: 56
sekana.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g mletého masa
1 vejce
1 kelímek zakysané smetany
2 stroužky česneku
sůl
pepř


 

Postup

Mleté maso osolte a opepřete podle chuti (pokud nevíte, dejte jednu vrchovatou čajovou lžičku soli a půl rovné čajové lžicky pepře). Přidejte prolisovaný (rozetřený česnek) a za stálého zpracovávání masové hmoty rukama přidávejte po lžících zakysamou smetanu. Je velmi důležité přidávat zakysanou smetamu postupně a důkladně ji do mletého masa zapracovat. Zdá-li se vám hmota příliš řídká, přidejte trochu strouhanky. Ze zpracovaného masa vytvořte šišku, uhlaďte ji mokrýma rukama, obalte ve strouhance, potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte si do pekáčku, ve kterém je na dně zhruba 1 cm vody. Pekáč přikryjte víkem a sekanou pečte ve středně zahřáté troubě do zlatova, při pečení potírejte zbytky rozšlehaného vajíčka a polévejte vypečenou šťávou. Po upečení nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší a rajčatovým salátem nebo s kompotem.

Názory čtenárů

Udělala jsem ji z 1 kg mletého míchaného masa, dala jsem dvě zakysané smetany a 4 stroužky česneku. Na tom není nic zvláštního, ale protože při tomto poměru moc nedrží tvar, upekla jsem ji v teflonové formě na srnčí hřbet. Myslím, že je to dobrý nápad, tak jsem se svěřila...
Ivča dne 12.2.2010 18:52:22
ta byla dobrá mňam!
jája dne 18.5.2007
Ještě bych přidala jemně nakrájenoui cibuli a trošku majoránky- na zlepšení chuti.
maj, 22.8.05 dne 23.8.2005
Sekaná byla výborná.Komu jsem dala ochutnat,tak chtěl recept.
Markéta dne 17.11.2004
Je to levné jídlo, není těžké udělat. Byla dobrá. Chutnala nám.
Jana dne 1.7.2003
Byla dost suchá a těžká. Přece jen bych dala namočenou žemli
anna stocklo va dne 5.4.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".