Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík pečený na cibuli
(vde)
recept číslo: 553
kralicib.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králík
200-400 g vepřového bůčku
400 g cibule
sůl
2 lžíce kmínu
2 lžíce sádla
 

Postup

Králíka opláchneme, osušíme a potřeme solí po povrchu i zevnitř. Také vepřový bůček osolíme a vložíme ho do králičí "dutiny". Množství bůčku volíme podle chuti, lze nahradit i kouskem vepřové krkovičky. Důvodem pro společnou úpravu obou mas je to, že králičí maso je poměrně suché a pečením společně s bůčkem získá na šťavnatosti a chuti. Připravené maso naskládáme do pekáče, který jsme vytřeli sádlem (opět lze použít i jiný oblíbený tuk). Obojí maso posypeme hojně kmínem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a také jí zasypeme maso. Přilijeme vodu (asi 1 cm), pekáč přikryjeme a dáme péct do trouby. Asi v polovině pečení maso otočíme a případně podlijeme. Podáváme s houskovým knedlíkem a lehkým dušeným zelím.

Názory čtenárů

to beru
milan dne 18.3.2016 16:29:56
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".