Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Roláda z vepřového bůčku
(vde)
recept číslo: 541
burol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřového bůčku
sůl
olej
3 rohlíky
1 vejce
6 lžic mléka
1 nožička ostravské klobásy
zelená petrželka
 

Postup

Z vepřového bůčku odstraníme kosti a vytvoříme si plát, který lehce naklepeme. (Upravený plát lze často koupit hotový, nebo Vám ho řezník připraví na počkání). Rohlíky rozlámeme na menší kousky do misky a pokapeme mlékem. Klobásu oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Zelenou petrželku opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno. Plát masa po obou stranách osolíme. Změklé rohlíky rozmačkáme vidličkou na menší kousky, přidáme vajíčko, klobásu, zelenou petrželku a zamícháme. Směsí poklademe plát, maso stočíme a zavážeme do rolády. Místo vázání můžeme také použít na spojení masa jehly na masové závitky. Takto připravenou roládu rychle opečeme po všech stranách na oleji, aby se maso zatáhlo. Potom ji předáme do pekáče, podlijeme zbylým olejem a případně i trochou vývaru a dáme péci do trouby. Pečeme do zlatova. Podáváme s bramborem či bramborovou kaší. Roláda nakrájená na tenké plátky je také dobrá studená s chlebem. Poznámka: klobásku lze samozřejmě vynechat, potom můžeme nádivku ochutit například muškátovým oříškem. Místo zelené petrželky můžeme použít i mladé kopřivy nebo jiné zelené natě.

Názory čtenárů

Výtečná klasická roláda. Jen obrázek se zatoulal, odjinud.
Dra. dne 30.6.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".