Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře nadívané zeleninou
(hab)
recept číslo: 522
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
2 cibule
2 stroužky česneku
sůl
kmín
pepř
máslo
zelenou petrželku a pažitku
kousek celeru
2 mrkve
1 petržel
tymián
100 g slaniny
1 lžička hladké mouky
 

Postup

Mrkev, petržel a celer očistíme, opláchneme a najemno nastrouháme. V míse promícháme s rozetřeným česnekem, jednou cibulí nakrájenou na kolečka, slaninou nakrájenou na jemné kostičky a s nasekanými zelenými natěmi. Osolíme, opepříme a přidáme špetku tymiánu. Kuře opláchneme, osušíme a uvnitř i z venku dobře osolíme. Břišní dutinu naplníme zeleninovou směsí a zašijeme nebo spíchneme krátkými grilovacími jehlami. Kuře ještě na povrchu nepatrně okmínujeme a na másle opečeme ze všech stran společně s druhou cibulí nakrájenou na kostičky. Podlijeme jej horkou vodou nebo vývarem, přikryjeme a dusíme v troubě naplno asi 20 minut. Potom příkon ztlumíme, kuře odkryjeme a za občasného podlévání jej pečeme dozlatova. Nakonec přidáme do šťávy lžičku másla a trochu hladké mouky a krátce povaříme. Zajímavou přílohou jsou špagety, ale ani klasické brambory v nejrůznější úpravě nejsou k zahození.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".