Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jako živáňská
(hab)
recept číslo: 520
zivan.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

300 g vepřového plecka nebo krkovice
200 g klobásy
200 g vepřových jater
150 g anglické slaniny
3 cibule
12 brambor
6 stroužků česneku
olej
sůl
mletý pepř
kmín
sladká mletá paprika
majoránka

 

Postup

Brambory si oloupeme a nakrájíme na plátky. Stejně nakrájíme i klobásy a slaninu, maso nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka. Vše dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, sůl, kmín, majoránku, papriku, zakapeme trochou oleje a důkladně promícháme. Potom směs vyklopíme na větší plát alobalu a znovu zakapeme olejem. Srolujeme do válce, na krajích dobře utěsníme a přidáme druhou vrstvu alobalu, kterou zajistíme podobným způsobem. Máme-li dostatek času, necháme před přípravou proležet asi tři hodiny v ledničce. Potom vložíme naplněnou alobalovou roli na pekáč do vyhřáté trouby a pečeme naplno asi 20 minut. Poté příkon ztlumíme na minimum a dopékáme další hodinu. Samozřejmě neotvíráme, trpělivě čekáme a připravujeme oblohu z čerstvé zeleniny, čerstvý chléb jako přílohu a studené pivo. Při konzumaci můžeme lehce přivírat oči a snít o letním rožnění na chalupě.
Poznámka: Místo zavinutí směsi do alobalu lze použít i zapékací misku a přikrýt ji alobalem. Pozor! Je toho nejméně 8 porcí!

Názory čtenárů


foglik dne 1.6.2014 18:38:54
velice dobré.celá rodina si moc pochutnala,díky za výborný recept
marcela h, dne 16.2.2008
Výtečný pokrm. Masovou směs jsem nechala odpočinout bez brambor, měla jsem obavu, aby brambory nezčernali. Pro každého jsem udělala jeden balíček. Na osobu jsem počítala 300g směsi a 200g brambor.
Dra. dne 2.7.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".