Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jehněčí kotlety s brokolicí
(cas)
recept číslo: 513
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

8 jehněčích kotlet s kostí
500 g brokolice
4 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžička zrnek zeleného pepře
250 ml suchého červeného vína
2 lžičky jíšky (máslo, hladká mouka)
sůl
 

Postup

Brokolici očistíme, omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme ji přes síto, necháme okapat a udržujeme ji v teple. Cibuli pokrájíme na kolečka, česnek na plátky. Kotlety omyjeme a osušíme. Na tučném kraji je nařízneme a opečeme je na oleji po obou stranách. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek,zrnka pepře, osolíme a krátce společně osmahneme. Přilijeme červené víno a dusíme společně asi 5 minut. Potom kotlety vyjmeme z omáčky a udržujeme je v teple. Do omáčky přidáme hotovou jíšku, omáčku mícháme a jíšku dobře prohřejeme. Podle potřeby dosolíme. Kotlety servírujeme polité omáčkou a s vařenou brokolicí. Vhodnou přílohou jsou brambory.
Poznámka: Příprava pokrmu je náročnější na organizaci práce. Také cena je vyšší.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".