Máslo si nakrájíme na kousky a necháme změknout. (V případě potřeby lze máslo nahradit i jiným tukem.) Celá vejce, změklé máslo a cukr si dáme do šlehače a ušleháme. Potom přidáme mouku rozmíchanou s práškem do pečiva, vlahé mléko a kakaový prášek. Zamícháme a zvolna pečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu či ve větším pekáči nebo formě. Pečení trvá asi půl hodiny - je třeba ověřit zapíchnutím špejle, zda je moučník již upečený. Po vychladnutí tence potřeme povrch moučníku řidší rybízovoy zavařeninou - část se jí vsákne do "pórů" moučníku. Povrch polejeme citrónovou polevou (stačí použít prodávanou citronovou polevu v prášku). Krájíme na kostky.
Obměny:
Pro slavnostnější příležitosti lze povrch moučníku tence polít čokoládovou polevou a na každou kostku dát kolečko ananasu a kopeček šlehačky. Těsto je jemné a lze jej použít i na upečení dortu či jedné jeho vrstvy - potom je ale třeba si přizpůsobit množství.