Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Malínské vepřové plátky
(vde)
recept číslo: 468
malinp.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vepřové plátky (kotlety, žebírka)
3 jablka
40 g křenu
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
hladká mouka
sůl
mletý pepř
1 lžička cukru
citrónová šťáva

 

Postup

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a rozčtvrtíme. Čtyři čtvrtky oloupaných jablek dáme stranou, protože je budeme opékat. Zbytek jablek jemně nastrouháme. Křen si očistíme a také jemně nastrouháme, smícháme s jablky, přidáme sůl, cukr a citrónovou šťávu. Potom si připravíme maso. Použijeme-li vepřové kotlety nebo žebírka, po okrajích je nařízneme a plátky lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm rychle po obou stranách opečeme. Odložíme na nahřátý talíř či misku. Do zbylého tuku přidáme máslo a po rozpuštění na něm opečeme odložená jablka Na talíř klademe plátky masa, na které položíme opečená jablka a jablečný křen. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".