Změklý tuk, krupicový cukr, žloutky a rum třeme až do pěny (trvá to dost dlouho a chce to trpělivost). V mouce rozmícháme prášek do pečiva, mléko trochu zahřejeme, aby bylo vlahé. Ořechy umeleme. Z bílků ušleháme sníh. Do žloutkové hmoty přimícháme postupně mouku s práškem, ořechy, mléko a nakonec tuhý sníh z bílků. Velkou bábovkovou formu vymažeme pečlivě tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní nalijeme a rozetřeme tak, aby ho u vnějších okrajů bylo asi o 1 cm více. Bábovku dáme do trouby předehřáté na 170 stupňů a pomalu pečeme. Trvá to asi jednu hodinu. Zda je bábovka upečená, můžeme zjistit zapíchnutím špejle do bábovky. Je-li po vyjmutí suchá a nic se na ni nenalepilo, je bábovka upečená i uvnitř. Po vyjmutí z trouby bábovku vyklopíme na tác. Pokud se hned nevyklopí, namočíme utěrku do studené vody, vyždímáme ji a položíme ji na povrch bábovky. Po chvíli se bábovka sama uvolní. Hotovou bábovku pocukrujeme.