Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Květák po římsku
(vde)
recept číslo: 436
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g květáku
30 g másla
1 stroužek česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
zelená petrželka
50 g strouhaného sýra
sůl
pepř
 

Postup

Květák opláchneme, osušíme a rozdělíme na růžičky. Česnek oloupeme a nakrájím na jemno (můžeme i prolisovat). Na pánvi si rozpálíme máslo (lze nahradit i olejem), do něj vmícháme česnek a nakrájenou zelenou petrželku, potom přidáme květákové růžičky a osmažíme je. Potom květák osolíme, opepříme, přidáme pět lžic horké vody a rajčatový protlak a vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Sýr (například Čedar) si nastrouháme na hrubším okurkové struhadle. Jakmile je květák měkký, servírujeme jej na talíře a hustě ho posypeme nastrouhaným sýrem.

Názory čtenárů

Jakou podáváme přílohu?
Jarča. dne 19.10.2006
Třeba i bez přílohy, klasicky s vařeným bramborem.
vde dne 19.10.2006
dali jsme vice cesneku i vody (+jiska) a posypali nivou....MNAM =)
ja =) dne 14.10.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".