Omyté vepřové maso z kýty rozkrojíme po vlákně na dva kusy a potřeme je česnekem utřeným se solí. (Místo tření česneku, které mi ostatně vůbec nejde, protože to neumím a nejsem dost trpělivá. česnek můžeme samozřejmě prolisovat a se solí smíchat). V kastrole rozehřejeme sádlo a připravené maso v něm po všech stranách rychle opečeme. Potom do sádla přidáme drobně nakrájenou cibuli a rychle ji osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme octem a vývarem a dáme s pokličkou do trouby dusit. Občas kontrolujeme a případně podlijeme ještě vývarem. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno (nebo nakrouháme na hrubším struhadle), podusíme ji na másle a přidáme k masu ke konci dušení. Společně dusíme ještě asi 10 až 15 minut. Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme s rýží nebo s bramborem či bramborovou kaší.