Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová kýta po štýrsku
(vde)
recept číslo: 414
kytastyr.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřového masa z kýty
sůl
1 stroužek česneku
50 g sádla
40 g cibule
30 g hladké mouky
4 lžíce octa
150 g kořenové zeleniny
30 g másla
vývar

 

Postup

Omyté vepřové maso z kýty rozkrojíme po vlákně na dva kusy a potřeme je česnekem utřeným se solí. (Místo tření česneku, které mi ostatně vůbec nejde, protože to neumím a nejsem dost trpělivá. česnek můžeme samozřejmě prolisovat a se solí smíchat). V kastrole rozehřejeme sádlo a připravené maso v něm po všech stranách rychle opečeme. Potom do sádla přidáme drobně nakrájenou cibuli a rychle ji osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme octem a vývarem a dáme s pokličkou do trouby dusit. Občas kontrolujeme a případně podlijeme ještě vývarem. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno (nebo nakrouháme na hrubším struhadle), podusíme ji na másle a přidáme k masu ke konci dušení. Společně dusíme ještě asi 10 až 15 minut. Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme s rýží nebo s bramborem či bramborovou kaší.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".