Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Portorikánský kotlík
(vde)
recept číslo: 390
pkotlik.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 velké kuře
sůl
4 stroužky česneku
1 lžíce oregana
mletý pepř
olej
1 velká cibule
150 g uzené krkovičky
2 zelené papriky
500 g rajčat
1 l vývaru
300 g sterilovaného hrášku
12 oliv
1 1/2 hrnku vařené rýže
300 g strouhaného sýra

 

Postup

Kuře rozdělíme na porce a potřeme pastou ze soli, česneku, dobromysli a pepře a necháme hodinu odležet. Na oleji opečeme nadrobno nakrájené kuřecí sádlo, na něm postupně upečeme kuřecí porce, které vzápětí vyjmeme. Pak na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme na kostky nakrájené uzené maso, papriku, rajčata, přidáme opečené kuřecí maso, přilijeme vývar (stačí z bujonové kostky) a podusíme. Když je maso měkké, přidáme hrášek, olivy a rýži a podáváme posypané sýrem.
Poznámka: Čerstvé papriky a rajčata lze v zimě nahradit zmrazenými (v mrazícím boxu najdete třeba pod názvem Zelenina na lečo).
?

Názory čtenárů

Dnes jsem tento kotlík uvařila a mohu vřele doporučit. Maso se zeleninou to je naše.Vynechala jsem rýži a podlila menším množství vývaru. Udělala jsem k tomu chlupaté knedlíčky.Mohou být brambory, rýže nebo noky. Fakt opravdu moc modré.
J. Hamalová dne 3.10.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".