Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dvojbarevné maso s nakládanou zeleninou
(vde)
recept číslo: 382
dvojbar.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

300 g vepřových jater
300 g kuřecího masa
1 cibule
3 kyselé okurky
3 lžíce nakládané červené papriky
2 lžičky ďábelského koření
1 lžička soli
olej (sádlo) na opečení masa
(zelená paprika na ozdobení)
 

Postup

Obojí maso dobře opláchneme a osušíme. Nakrájíme na nudličky velikosti malíčku, každý druh masa dáme zvlášť do mísy a maso v každé míse posypeme lžičkou ďábelského koření a polovinou soli. Dobře promícháme a necháme v chladu asi půl hodiny odležet. Zatím si nakrájíme kyselou okurku na kolečka, oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej (sádlo), na něm nejdříve osmahneme samotné kuřecí maso. Jakmile zbělí, vyjmeme ho z pánve a necháme v teple. Potom na stejné pánvi osmahneme kousky jater, přidáme cibuli a opečené kuřecí maso, nakrájenou kyselou okurku a nakládanou červenou papriku nakrájenou na proužky. Promícháme a chvíli společně dusíme. Ochutnáme a podle potřeby přisolíme. Podáváme s rýží a můžeme ozdobit čerstvou zelenou paprikou.
Poznámky:
Lze použít i jinou nakládanou kyselou zeleninu, kterou máte v zásobě. Dobrá je i varinta s naloženým květákem nebo s kyselými (tvrdšími) houbami. Oko samozřejmě potěší hezká barevná kombinace.

Názory čtenárů

vypadá to moc pěkně a jednoduše,co nejdříve to vyzkouším
lucka dne 9.7.2008 03:43:19
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".