Brambory pečlivě očistíme kartáčkem a důkladně omyjeme pod studenou vodou. Potom je v osolené vodě uvaříme doměkka. Mezitím si připravíme rozhudu - nejlépe za pomoci elektrického šlehače. Tvaroh, změklé máslo či Ramu, mléko, sůl a pepř dáme do nádoby a vyšleháme. Ochutnáme, v případě potřeby přichutíme. Nakonec zamícháme nasekanou pažitku. Listy hlávkového salátu opereme a necháme okapat. Také papriku očistíme a rozdělíme na 4 části. Uvařené brambory slijeme a rozpůlíme (neloupeme). Na řezné straně je pomažeme silně rozhudou, obě poloviny opět spojíme k sobě a ozdobíme paprikou. Podáváme teplé, naaranžované na listech hlávkového salátu.
Poznámka:
Nemáte-li vhodné velké (a zdravé) brambory, lze postupovat i tak, že uvaříte oloupané brambory a připravenou rozhudu dáte doprostřed talíře.
?