Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Plněná středomořská vepřová panenka
(vde)
recept číslo: 3706
panenstredo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 vepřová panenka
100 g sušené šunky
150 g sýra feta
hrst zelených oliv
4 plátky sušených rajčat
sůl
mletý pepř
olej
máslo
 

Postup

Vepřovou panenku si ostrým nožem podélně a nadvakrát rozřízneme, abychom z ní vytvořili plát masa. Ten můžeme lehce naklepat přes potravinářskou fólii. Maso osolíme a lehce opepříme. Po celém povrchu rovnoměrně poklademe sušenou šunkou, rozdrobeným sýrem feta, nasekanými sušenými rajčaty a pokrájenými olivami. Nakonec pevně zavineme jako roládu a připevníme jehlami nebo trochu omotáme potravinářskou nití.

Roládu necháme na troše rozpáleného oleje na pánvi či pekáčku zatáhnout. Pak podlijeme velmi malým množstvím vody. Vrchní část rolády poklademe tenkými plátky másla a vložíme do rozpálené trouby na 200 st. C. Pečeme asi 20 minut, rozhodně ne déle, roláda by se zbytečně vysoušela.

Jako přílohu můžeme použít brambory, bramborovou kaši. Hodí se i nějaký ten zeleninový salát.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".