Vepřovou panenku si ostrým nožem podélně a nadvakrát rozřízneme, abychom z ní vytvořili plát masa. Ten můžeme lehce naklepat přes potravinářskou fólii. Maso osolíme a lehce opepříme. Po celém povrchu rovnoměrně poklademe sušenou šunkou, rozdrobeným sýrem feta, nasekanými sušenými rajčaty a pokrájenými olivami. Nakonec pevně zavineme jako roládu a připevníme jehlami nebo trochu omotáme potravinářskou nití.
Roládu necháme na troše rozpáleného oleje na pánvi či pekáčku zatáhnout. Pak podlijeme velmi malým množstvím vody. Vrchní část rolády poklademe tenkými plátky másla a vložíme do rozpálené trouby na 200 st. C. Pečeme asi 20 minut, rozhodně ne déle, roláda by se zbytečně vysoušela.
Jako přílohu můžeme použít brambory, bramborovou kaši. Hodí se i nějaký ten zeleninový salát.