Jídlo připravujeme ve woku nebo ve větší a vysoké pánvi.
Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Zelené fazolky nakrájíme na kratší kousky. Ideální je mít fazolky čerstvé, ale já jsem použila mražené. Před použitím se nerozmrazují. Papriku nakrájíme na menší kostičky, oloupaný česnek na plátky. Chilli papričku a zázvor také jemně nakrájíme. Pak v hrnku smícháme všechny suroviny na omáčku kromě škrobu a vody.
Ve woku či v pánvi si rozpálíme olej, přidáme zázvor, chilli papričku, česnek a orestujeme. Přidáme mleté maso. Na pánvi ho při míchání rozdělujeme na kousky, opečeme ho lehce do hněda. Pak přidáme arašídy, červeno papriku a zelené fazolky. Společně restujeme ještě asi 5 minut.
Ke směsi nalijeme připravenou omáčku, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 3 až 5 minut. Pokud jste použili zmražené fazolky, tak spíš méně. Ty by totiž měly zůstat křupavé. Nakonec přidáme škrob rozmíchaný ve vodě, zamícháme a dusíme ještě asi půl minuty. Směs by se měla zahustit.
Podáváme s jasmínovou rýží či tenkými nudlemi.