Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Připravíme si všechno koření. Drobně pokrájíme i slaninu. Do pekáče dáme máslo a na něm orestujeme cibuli a slaninu. Přidáme všechno koření a na mírném příkonu restujeme společně, aby se uvolnily chutě a vůně koření.
Kuřecí stehna po všech stranách osolíme a přidáme do pekáčku, aby se zatáhla. Pak podlijeme malým množstvím vody (bílého vína), pekáč přiklopíme a vložíme do trouby rozehřáté na 200 st. C. Pečeme asi 40 minut, během doby pečení otočíme a je-li třeba, trochu podlijeme. Na závěr odkryjeme a necháme asi 10 minut dopéct, aby se stehna pěkně zčervenala.
Maso vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple. Z pekáče vybereme i nové koření, jalovčinky a bobkové listy. Pokud je v pekáči ještě dost tekutiny, vydusíme ji na tuk. Rozmixujeme do hladka. Pak přidáme lžičku bramborového škrobu rozmíchanou asi v 50 ml vody. Rozmícháme a necháme chvíli provařit. Nejde o omáčku, ale spíš takovou zahuštěnou šťávu z pod masa na polití.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.