Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík s cibulkami a žampiony
(vde)
recept číslo: 3698
kralikcz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

králík
sůl
mletý pepř
100 ml bílého vína
tři snítky rozmarýnu
tři snítky tymiánu
5 stroužků česneku
olivový olej
100 ml vývaru
200 g malých žampionů
svazek naťové cibulky
100 g anglické slaniny v celku
 

Postup

Maso začneme připravovat s předstihem, je třeba ho nechat asi hodinu marinovat.
Králíka naporcujeme, většinou to vyjde na 6 porcí. Z anglické slaniny nakrájíme malé hranolky o straně asi 5 mm a prošpikujeme jimi králičí maso. Lépe to jde, když dáme slaninu krátce před krájením do mrazáku. Potom maso osolíme (dost) a opepříme.
Česnek oloupeme a prolisujeme do mísy. Přidáme asi 5 lžic olivového oleje a asi 100 ml bílého vína. Promícháme a do této marinády dáme připravené králičí maso, lístky tymiánu a posekaný čerstvý rozmarýn. Necháme v chladnu asi hodinu. Zatím si očistíme žampiony, jsou-li větší, pokrájíme na poloviny či čtvrtiny. Také cibuli si očistíme, pokrájíme na špalíky dlouhé asi 3 cm.
Marinované králičí maso rychle opečeme na pánvi na olivovém oleji, přesuneme do pekáčku. Na výpek nalijeme vývar, odškrábneme připečky ode dna a vše nalijeme na maso naskládané v pekáčku. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté asi na 200 st. C. Asi po padesáti minutách odkryjeme a přidáme žampiony a cibulku (ponoříme do tekutiny). Vrátíme zpět do trouby, příkon zvýšíme asi na 220 st. C a necháme maso dopéct.
Jako příloha se hodí brambory v nejrůznějších úpravách.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".