Maso začneme připravovat s předstihem, je třeba ho nechat asi hodinu marinovat.
Králíka naporcujeme, většinou to vyjde na 6 porcí. Z anglické slaniny nakrájíme malé hranolky o straně asi 5 mm a prošpikujeme jimi králičí maso. Lépe to jde, když dáme slaninu krátce před krájením do mrazáku. Potom maso osolíme (dost) a opepříme.
Česnek oloupeme a prolisujeme do mísy. Přidáme asi 5 lžic olivového oleje a asi 100 ml bílého vína. Promícháme a do této marinády dáme připravené králičí maso, lístky tymiánu a posekaný čerstvý rozmarýn. Necháme v chladnu asi hodinu. Zatím si očistíme žampiony, jsou-li větší, pokrájíme na poloviny či čtvrtiny. Také cibuli si očistíme, pokrájíme na špalíky dlouhé asi 3 cm.
Marinované králičí maso rychle opečeme na pánvi na olivovém oleji, přesuneme do pekáčku. Na výpek nalijeme vývar, odškrábneme připečky ode dna a vše nalijeme na maso naskládané v pekáčku. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté asi na 200 st. C. Asi po padesáti minutách odkryjeme a přidáme žampiony a cibulku (ponoříme do tekutiny). Vrátíme zpět do trouby, příkon zvýšíme asi na 220 st. C a necháme maso dopéct.
Jako příloha se hodí brambory v nejrůznějších úpravách.