Začínáme přípravou marinády na maso. Smícháme si med s cukrem, jablečným octem, hořčicí, solí a pepřem. Omytou a osušenou vepřovou panenku touto marinádou potřeme. Zbylou část marinády rozmícháme se 100 ml vody či vývaru, touto směsí budeme maso v troubě podlévat.
Troubu si rozehřejeme na 200 st. C, vložíme tam pekáček s panenkou a necháme péct v troubě asi 25 minut. Během pečení podléváme. Čas je tady dost důležité dodržet, aby byla panenka správně měkká, ale nevysušená. Samozřejmě záleží i na velikosti panenky - máme-li třeba dvě menší panenky, čas je třeba trochu zkrátit.
Po uplynutí doby vyjmeme panenku z trouby a venku necháme ještě pět minut tzv. dojít. Šťávu z masa slijeme, rozmícháme do ní máslo a použijeme na polití plátků masa na talíři či přílohy.
Jako přílohu můžeme použít třeba bramborovou kaši nebo jen vařené brambory. Ale také můžeme současně s panenkou v troubě upéct jako přílohu pokrájenou zeleninu (papriky, cuketu, mrkev...) pokapanou olivovým olejem.