Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí na balzamiku
(vde)
recept číslo: 3685
hobalza.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

750 g hovězího krku
2 cibule
3 stroužky česneku
olej
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce rajského protlaku
2 lžičky medu
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky bramborového škrobu
sůl
čerstvě mletý pepř
bobkový list
2 snítky rozmarýny
1/2 l masového vývaru
worcester podle chuti
 

Postup

Hovězí maso nakrájíme na kousky asi jako na guláš, osolíme a opepříme. Orestujeme na rozpáleném oleji a na chvíli dáme stranou. Do stejného kastrolu dáme plátky cibule a česneku a orestujeme do zlatova. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a rozmarýnu, balzamikový ocet, rajčatový protlak, worcester, dijonskou hořčici a med. Vše přivedeme k varu.
Poté vrátíme maso do kastrolu, snížíme příkon tepla a zvolna dusíme. Podle potřeby přidáváme vývar. Nakonec zahustíme škrobem promíchaným v troše vody a krátce ještě povaříme.

Jako přílohu můžeme použít dušenou zeleninu (mrkev a hrášek jako na fotografii, nebo třeba dušené fazolové lusky) a kuskus.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".