Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na červeném víně
(vde)
recept číslo: 3678
kralikvin.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 králík
1/2 l červeného suchého vína
60 ml červeného vinného octa
2 lžíce krupicového cukru
50 g hladké mouky
60 ml olivového oleje
16 stroužků česneku
16 lístků šalvěje
čerstvý rozmarýn
sůl
čerstvě mletý pepř


 

Postup

Králíka omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a rozporcujeme zhruba asi na 8 kusů. V míse smícháme víno, ocet a cukr. Krystalky cukru by se měly úplně rozpustit. Porce králíka osolíme a opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupeme si česnek a polovinu pokrájíme na plátky.

V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a králíka na něm opékáme ze všech stran celkem asi 6 minut. Pak maso přesuneme do zapékací misky. Na zbylém oleji orestujeme polovinu plátků česneku do zlatova. Přilijeme vinnou směs a zahříváme ji až k varu. Připečené kousky na dne odškrabujeme a promícháváme s vinnou omáčkou. Tu přelijeme přes králíka v zapékací misce, maso posypeme bylinkami a zbylými stroužky česneku.

Zapékací misku přiklopíme a vložíme do trouby rozehřáté na 200 st. C. Pečeme asi 45 minut, králík by měl za tu dobu změknout. Pak sejmeme víko, zvýšíme teplotu na 230 st. C a pečeme ještě asi 25 minut. Za tu dobu by měla vinná omáčka zhoustnout.
Podle potřeby omáčku dosolíme a opepříme.

Podávat můžeme s chlebem, bagetkou nebo třeba s bramborovými noky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".