Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Buffalo květák
(vde)
recept číslo: 3673
buffalokv.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 středně velký květák
olej
Těstíčko:
120 g hladké mouky
200 ml vody
sůl
omáčka:
60 g másla
1 stroužek česneku
100 ml sladké chilli omáčky
1 lžička medu
sůl
čerstvě mletý pepř

Dresink:
1 zakysaná smetana
sůl
citrónová šťáva
 

Postup

Květák si rozdělíme na menší růžičky. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem. V misce si smícháme suroviny na těstíčko, jednotlivé růžičky květáku v něm namáčíme a klademe na plech. Vložíme do trouby a pečeme při 200 st. C asi 20 minut.

Mezitím se věnujeme přípravě omáčky. V kastrolku si rozpustíme 60 g másla, přidáme chilli omáčku, med, sůl a mletý pepř. Touto směsí "předpečené" květákové růžičky na plechu potřeme - dobře to jde mašlovačkou. A necháme péct v troubě dalších 15 až 20 minut. Záleží na tom, zda chceme mít květák měkký nebo jen na skus.

Než se květák dopeče, připravíme si dresink a případně i přílohu (vařené brambory, bagetku). Celková doba přípravy je asi jedna hodina.

Poznámka: recept jsem našla v mnoha variantách na internetu, přizpůsobila jsem si ho a vyzkoušela. Je to opravdu velmi chutná varianta, jak připravit květák.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".