Květák si rozdělíme na menší růžičky. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem. V misce si smícháme suroviny na těstíčko, jednotlivé růžičky květáku v něm namáčíme a klademe na plech. Vložíme do trouby a pečeme při 200 st. C asi 20 minut.
Mezitím se věnujeme přípravě omáčky. V kastrolku si rozpustíme 60 g másla, přidáme chilli omáčku, med, sůl a mletý pepř. Touto směsí "předpečené" květákové růžičky na plechu potřeme - dobře to jde mašlovačkou. A necháme péct v troubě dalších 15 až 20 minut. Záleží na tom, zda chceme mít květák měkký nebo jen na skus.
Než se květák dopeče, připravíme si dresink a případně i přílohu (vařené brambory, bagetku). Celková doba přípravy je asi jedna hodina.
Poznámka: recept jsem našla v mnoha variantách na internetu, přizpůsobila jsem si ho a vyzkoušela. Je to opravdu velmi chutná varianta, jak připravit květák.