Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Indické karí
(vde)
recept číslo: 3666
torikari.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g mletého masa (jehněčí, vepřové, hovězí či míchané)
1 cibule
3 stroužky česneku
4 cm čerstvého zázvoru
2 mrkve
2 chilli papričky
2 lžíce koření garam masala
2 lžičky kurkumy
1 konzerva sekaných rajčat
200 ml bílého jogurtu
200 g mraženého hrášku
čerstvý koriandr
 

Postup

Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nahrubo nakrájíme. Z chilli papriček odstraníme jadérka. Vše zpracujeme mixérem na pastu, kterou orestujeme na oleji v kastrolu. Když to začne vonět, přidáme mleté maso a opékáme za stálého míchání. Pak přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a koření, zalijeme jogurtem a nasekanými rajčaty. Promícháme a zvolna dusíme asi 30 minut. Občas zkontrolujeme, promícháme a v případě potřeby podlijeme několika lžícemi horké vody. Směs by měla zůstat hustá. Ke konci přidáme zmražený hrášek a dusíme ještě asi 5 minut. Na úplný závěr vmícháme koriandr.

Podáváme s pečivem, nebo lze touto masovou směsí naplnit i tortily viz fotografie. Tato dávka je asi na 8 větších či 10 menších tortil, záleží na tom, jak moc jsou naplněné.

Koření garam masala lze koupit v obchodech s kořením. Existují různé druhy tohoto koření, jednoduše použijte tu směs, která je vám dostupná.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".