Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Plněné žampiony portobello
(cas)
recept číslo: 3657
portobello.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 žampiony portobello
1 mozzarela
2 naťové cibulky
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
2 sušená rajčat
2 čerstvá rajčata
sůl
mletý pepř
olej
balzamikový ocet - krém
čerstvá bazalka
 

Postup

Uvedené množství počítá se 4 menšími žampiony portobello nebo se dvěma většími. Důležitými surovinami na náplň jsou mozzarella, rajčata a balzamikový ocet, ostatní můžete klidně obměňovat podle toho, co máte k dispozici.

Žampionům vyřízneme nohy, aby se dobře plnily a prázdné žampiony opečeme po obou stranách na oleji. Vložíme je do zapékací misky lupeny nahoru. Osolíme, opepříme a mezi lupeny nakapeme trochu balzamikového krému. Jemně pokrájíme cibuli, cibulku, česnek, chilli papričku i sušená rajčata. Všechny tyto suroviny orestujeme na oleji, na závěr přidáme nasekanou čerstvou bazalku a směsí naplníme klobouky žampionů. Navrch poklademe plátky mozzarely a plátky rajčat.

Vložíme do trouby rozehřáté na 200 st. C a pečeme asi 20 minut.

Názory čtenárů

Dnes jsem dělala poprvé a byla jsem nadšená. Všem chutnalo!
Iva dne 6.6.2021 12:05:24
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".