Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na horčici se žampiony
(vde)
recept číslo: 3650
kralikhoza.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 králík nebo 4 králicí stehna
3 cibule
4 lžíce másla
tymián
200 ml suchého bílého vína
300 ml drůbeží vývar
200 ml smetana ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
citrónová šťáva
3 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce kaparů
sůl
mletý bílý pepř
trošku cukru krupice
5 větších žampionů
 

Postup

Králičí maso na tento recept je vhodné marinovat, proto počítejte s jeho naložením do marinády předem (ideálně přes noc). Králíka rozporcujeme, jednotlivé porce osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Pokapeme olivovým oleje, kousky v misce promícháme, aby se rovnoměrněji obalily. Misku přikryjeme a uložíme do chladna. Připravíme si i drůbeží nebo zeleninový vývar.

Před vlastní přípravou si oloupeme a pokrájíme cibuli a připravíme si všechny další suroviny. V nádobě, kterou pak můžeme vložit do trouby, si rozehřejeme trochu oleje a marinované králičí porce na něm rychle opečeme a vyjmeme. Udržujeme v teple. Do nádoby vložíme plátek másla a na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Jakmile se začne cibule mírně barvit, poprášíme ji dvěma lžícemi hladké mouky a promícháme. Mouku necháme trochu zbarvit, pak přidáme porce králíka a přilijeme víno, chvíli počkáme až se odpaří alkohol. Pak přilijeme asi polovinu vývaru, nádobu přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. V troubě dusíme asi 90 minut. Podle potřeby přiléváme vývar.

Maso vyjmeme z nádoby a udržujeme v teple. Do základu omáčky přidáme hořčici a rozmixujeme ponorným mixérem. Pak omáčku zjemníme smetanou, přidáme kapary a citrónovou šťávu podle chuti.

Očištěné žampiony pokrájíme na čtvrtky a orestujeme je na pánvi na másle. Přidáme je do omáčky. Dozdobíme nasekanou zelenou petrželkou. Jako přílohu můžeme podávat vařené či šťouchané brambory, nebo jen opečenou bagetku.

Poznámka: Jde o pracnější jídlo, jeho příprava zabere více času. Odměnou je nám větší počet porcí lahodného a zdravého masa s ještě lahodnější omáčkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".